AMIR TEMUR TARAQQIYOT YO’LI. - Toshkentboyeva Xumora, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Amir Temur  o’zbek  dunyo  siyosati  va  tamaddunida  ulkan  iz  qoldirgan buyuk  siymolardan  biri  hisoblanadi.  Uning  adolatli  davlat  boshqaruvidagi boy  tajribasi  bugungi  kunda  nechog’lik  ahamiyatli  ekanini   barchamiz yaxshi  anglaymiz.  Ushbu  maqolada  Amir  Temurning  taraqqiyot  yo’li,  uning  davlat  barpo  etishdagi  siyosati,  hamda  ta’lim  va  harbiy  sohalardagi  islohotlari  haqidagi  fikrlar   ilgari  surilgan. Shuningdek,  maqolada  “Temur tuzuklari”ning  davlat  boshqaruvidagi   ahamiyati   va  zamonaviy  o’quvchilar   tafakkuriga  qanday  ta’sir  qilishi  yoritib  beriladi.  Maqolada  Amir Temuring   buyuk  davlat  arbobi  sifatidagi  o’rni va  uning  siyosati  orqali  erishilgan  taraqqiyot  jarayonlari  ochib  berilgan.