INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA OLMOSHLARNING FUNKSIONAL- SEMANTIK XUSUSIYATLARI (O. GENRI HIKOYALARI MISOLIDA) VA ULARNI O‘QITISH MASALALARI - Hakimova Dilorom Norbo‘ta qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada ingliz va o‘zbek tillarida olmoshlarning funksional-semantik xususiyatlari  qiyosiy  jihatdan  tadqiq  etiladi.  Tadqiqot  materiali  sifatida  amerikalik yozuvchi O. Genrining hikoyalari tanlanib, ulardagi shaxs, egalik, ko‘rsatish va o‘zlik olmoshlarining nutqiy vazifalari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida ikki til tizimida olmoshlarning semantik yuklamasi va kontekstual qo‘llanilishidagi farqlar aniqlanadi. Shuningdek, ushbu farqlar ingliz tilini o‘qitish jarayonida yuzaga keltiradigan metodik muammolar  ochib  berilib,  ularni  bartaraf  etish  bo‘yicha  amaliy  tavsiyalar  ishlab chiqiladi.