YOSH AVLODNING MILLIY TARAQQIYOTDAGI O‘RNI - A. Begmamatov; B. Xolmurodov (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya:  Ushbu  maqola  O‘zbekistonning  mustaqillik  yillaridagi taraqqiyotida yoshlarning muhim rolini va ularning kelajakdagi hissasini Mirziyoyev islohotlari, ta’lim tizimi va innovatsion loyihalar misolida tahlil qiladi. Yoshlarning ta’lim,  iqtisodiyot  va  ijtimoiy  hayotdagi  faol  ishtiroki,  shuningdek, ularning  global raqobatbardoshligini oshirish usullari chuqur yoritiladi. Maqola yosh avlodning milliy rivojlanishdagi  poydevoriy  o‘rnini  zamonaviy  nuqtai  nazardan  ko‘rib  chiqib, O‘zbekistonning  raqamli  iqtisodiyot  va  barqaror  taraqqiyotdagi  istiqbollarini  ochib beradi.