ҲАРБИЙ ТАЪЛИМ МУАССАСАЛАРИДА ЗАХИРАДАГИ ОФИЦЕРЛАРНИ ТАЙЁРЛАШНИНГ ПЕДАГОГИК ШАРТ- ШАРОИТЛАРИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ: УСУЛЛАР ВА АМАЛГА ОШИРИШ МЕХАНИЗМЛАРИ - Уралов Хусан Бобоқулович, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аннотация  Мақолада  ҳарбий  таълим  муассасаларида  захирадаги  офицерларни тайёрлаш  самарадорлигини  оширишга  хизмат  қилувчи  педагогик  шарт-шароитлар  тизими,  уларни  такомиллаштириш  усуллари  ҳамда  жорий  этиш механизмлари асосланади. Компетенцияга йўналтирилган модулли ўқув режа, сценарийли-симуляцион  ўқитиш,  аралаш  таълим  ва  “after  action  review” асосидаги  рефлексия  технологиялари  захира  офицерларининг  касбий-амалий тайёргарлиги,  қарор  қабул  қилиш  ва  лидерлик  компетенцияларини ривожлантиришда мақбул ечим сифатида кўрсатилади. Тизимли мониторинг ва баҳолаш  учун  натижа-индикатор-рубрика-аналитика  занжирига  таянган ташкилий-педагогик механизмлар таклиф этилади.