XALQ HARAKATLI O‘YINLARINING KELIB CHIQISHI VA RIVOJLANISH BOSQICHLARI - Usmonov Axrorjon Rustamjon o‘g‘li,; Dadaxonov Hamidullo Hasanboy o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  xalq  harakatli  o‘yinlarining  paydo  bo‘lishi, qadimgi ota-bobolarimiz asarlaridan xalq harakatli o‘yinlarida oqilona foydalanish va xalq harakatli o‘yinlarining kelajak avlod uchun foydali tomonlari keltirilgan. Bundan tashqari maqolada xalq harakatli o‘yinlarining kelajak avlodga yetib borishi hamda rivojlanish xronologiyasi keltirilgan.