O‘ZBEK XALQINING URF-ODATLARI VA MAROSIMLARIDA MUSIQA SAN’ATINING O‘RNI - Mirzayeva Komila Sheraliyevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya        Ushbu  maqolada  o‘zbek  xalqining  urf-odatlari  va  marosimlarida  musiqa san’atining  tutgan  o‘rni  ilmiy-nazariy  jihatdan  yoritiladi.  Marosim  musiqasining tarixiy shakllanish jarayoni, asosiy janrlari hamda uning jamiyat hayotidagi ijtimoiy, ma’naviy va estetik vazifalari tahlil qilinadi.         Xalq musiqasi milliy madaniyatni ifodalovchi muhim omil sifatida talqin etiladi.