QURILISH MATERIALLARI SANOATIDA ISHLAB CHIQARISH SAMARADORLIGINI BAHOLASHNING NAZARIY-USLUBIY ASOSLARI - Ibragimov Salohiddin Ochilovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada qurilish materiallari sanoatida ishlab chiqarish samaradorligini  baholashning  nazariy-uslubiy  asoslari  hamda  uni  oshirish yo‘nalishlari tadqiq etilgan. Ishlab chiqarish samaradorligiga ta’sir etuvchi resurs, texnologik,  ekologik  va  iqtisodiy  omillar  tizimli  ravishda  tahlil  qilingan.  Integral samaradorlikni aniqlashning kompleks modeli taklif etilib, normalashtirish va vazn koeffitsientlari asosida  yagona  baholash  mexanizmi  ishlab  chiqilgan. Amaliy  misol sifatida  ayrim  korxonalar  faoliyati  2018–2024  yillar  kesimida  tahlil  qilingan  va samaradorlikni oshirish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.