CHO‘LPON SHE’RIYATIDA OZODLIK VA ERK MAVZUSI - Xudoyqulova Xurshida Sadulloyevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya  Ushbu  maqolada  Abdulla  Cho‘lpon  ijodida  ozodlik  va  erk g‘oyalari  badiiy  talqinda  o‘rganiladi.  Shoir  she’riyatida  milliy  uyg‘onish,  inson erkinligi, vatan va xalq taqdiri bilan bog‘liq ramziy obrazlar tahlil qilinadi. Cho‘lpon she’rlarida  erkinlik  g‘oyasi  nafaqat  siyosiy,  balki  falsafiy-ruhiy  ma’no  kasb  etgani yoritilgan. Maqolada shoirning “Erk”, “Ozodlik”, “Boshim fido”, “Bu kunlar” kabi she’rlaridagi poetik timsollar ilmiy tahlil asosida ko‘rib chiqiladi.