DIALEKT VA SHEVALARNING O‘ZBEK TILI RIVOJIDAGI O‘RNI - Xudoyqulova Xurshida Sadulloyevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
AnnotatsiyaMaqolada o‘zbek tili dialekt va shevalarining shakllanishi, ularning lingvistik xususiyatlari hamda adabiy til rivojidagi o‘rni ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. O‘zbek tili uch asosiy dialekt guruhiga ajratilib, ularning tarixiy shakllanish omillari va  fonetik-morfologik  farqlari  ko‘rsatib  o‘tiladi.  Shuningdek,  shevalarning  xalq og‘zaki ijodida, adabiy tilda va milliy madaniyatda tutgan o‘rni yoritilgan.