LINGVISTIKA YO‘NALISHLARI HAMDA ULARNING TAHLILI HAQIDA QARASHLAR - Axadova Sojida Sobirjonovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  hozirgi  kunda  tilshunoslik  ilmida  barchaning e’tiborini  tortayotgan  til  va  madaniyat  haqida  fikr  yuritamiz.  Madaniyat  qanchalik chuqur  va  tafsilotlari  bilan  o‘rganilsa,  uning  inson  fikrlashi  bilan  bog‘liq  ekanligi yakdil  seziladi.  Shunday  ekan,  inson  ko‘z  o‘ngida  aks  etgan  voqea-hodisalarni madanyati orqali ongiga singdirishga hamisha intiladi. Ma’lumki, insonlar ma’lum bir ijtimoiy-iqtisodiy tuzumda yashaydilar, u yoki bu milliy tilda so‘zlashadilar va ular muayyan milliy ma’naviyat va madaniyatga ega.