SUVNING INSON ORGANIZMIDAGI XUSUSIYATLARI VA EKSPERIMENTAL MORFOLOGIK TADQIQOTLARDA ME’YOR MUAMMOLARI - BAXRONOV JUR’AT DJURAQULOVICH,; ABBASOV DAMIR ISKANDAROVICH, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada suvning inson organizmidagi biologik ahamiyati, uning fizik-kimyoviy xususiyatlari hamda to‘qima va a’zolar morfofunksional holatini saqlashdagi o‘rni  yoritilgan.  Shuningdek,  eksperimental  morfologik  tadqiqotlarda  suv  iste’moli bilan  bog‘liq  me’yor  tushunchasi,  ichimlik  suvi  tarkibining  organizmga  ta’siri  va nazorat guruhlarini shakllantirishdagi metodologik muammolar tahlil qilindi. Suvning mineral tarkibi, osmotik bosimi va ion muvozanatidagi o‘zgarishlar hujayra darajasida strukturaviy  qayta  qurilishlarga  olib  kelishi  asoslab  berildi.  Eksperimental tadqiqotlarda  standartlashtirilgan  me’yoriy  ko‘rsatkichlarni  belgilash  morfologik natijalarni to‘g‘ri talqin qilishda muhim omil ekanligi ko‘rsatildi.