BLOKCHEYN TEXNOLOGIYASI ASOSIDA SHAKLLANAYOTGAN MARKAZLASHMAGAN MOLIYAVIY TIZIMLARNING (DEFI) AN’ANAVIY BANK SEKTORIGA TRANSFORMATSION TA’SIRI - Mannapova Maftuna G‘olib qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Maqolada  blokcheyn  texnologiyasi  asosida  rivojlanayotgan  markazlashmagan moliyaviy  tizimlar  (Decentralized  Finance  –  DeFi)ning  an’anaviy  bank  sektoriga transformatsion  ta’siri  tahlil  qilinadi.  DeFi  tizimlari  moliyaviy  xizmatlarni markazlashmagan  shaklda  taqdim  etib,  tranzaksiya  xarajatlarini  kamaytiradi, moliyaviy kirishni oshiradi va bank xizmatlarining samaradorligini oshiradi. Shu bilan birga, DeFi an’anaviy moliyaviy infratuzilmani qayta shakllantiradi va yangi xavf va regulyator talablarini yuzaga chiqaradi.