MA’LUMOTLAR (DATA) YANGI IQTISODIY RESURS SIFATIDA: ULARNI BAHOLASH, MONETIZATSIYA QILISH VA MILLIY IQTISODIYOT RAQOBATBARDOSHLIGIGA TA’SIRI - Mannapova Maftuna G‘olib qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Maqolada  ma’lumotlar  (data)  yangi  iqtisodiy  resurs  sifatida  baholanishi, monetizatsiya  qilinishi  va  milliy  iqtisodiyotning  raqobatbardoshligiga  ta’siri  tahlil qilinadi.  Ma’lumotlar  iqtisodiyotning  barcha  sohalarida  strategik  aktivga  aylangan bo‘lib, ularni to‘g‘ri baholash va monetizatsiya qilish davlat va korporativ iqtisodiy siyosatning samaradorligini oshiradi. Shu bilan birga, ma’lumotlar asosida innovatsion biznes-modellar ishlab chiqiladi va raqobat ustunligi yaratiladi.