MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA TANQIDIY FIKRLASH KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH - Pardayeva Gulzoda Elhom qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  maktabgacha  yoshdagi  bolalarda  tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirishning nazariy va amaliy asoslari tahlil qilinadi. Tanqidiy fikrlashning psixologik-pedagogik mohiyati, uning bolalarning intellektual, ijtimoiy va shaxsiy rivojlanishidagi o‘rni ilmiy manbalar asosida asoslab berilgan. Shuningdek, maktabgacha ta’lim muassasalarida tanqidiy fikrlashni rivojlantirishning samarali  metodlari,  muammoli  vaziyatlar,  savol-javob,  o‘yin  texnologiyalari  va refleksiv faoliyat orqali amalga oshirish yo‘llari ko‘rsatib berilgan.