COVID-19 O‘TKAZGAN BEMORLARDA NAB TITRLARI VA POSTKOVID PNEVMONIYA - Bobomuratov T. A,; Mallaev Sh. Sh,; Fayziev N. N, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Summary COVID-19  dan  keyingi  davrda  (post-COVID)  kuzatiladigan  pnevmoniya  va kechikkan yallig‘lanish jarayonlari ko‘plab patofiziologik mexanizmlar bilan bog‘liq. Neytrallovchi  antitanachalar  (NAb)  titrlari  virusga  immun  javobning  asosiy komponentlaridan biri bo‘lib, ularning darajasi kasallikning og‘irligi, davomiyligi va post-COVID  sindromning  kechishiga  ta’sir  qilishi  mumkin.  Ushbu  maqolada  COVID-19  o‘tkazgan  pnevmoniya  bilan  kasallangan  bolalarda  NAb  titrlari, gematologik ko‘rsatkichlar (HB, eritrositlar, leykotsitlar, rang indeksi, ESR) hamda post-COVID pnevmoniya kechishi o‘rtasidagi bog‘liqlik tahlil qilindi. ru va eng tiliga tarjima.