BILIM OLUVCHILARNI MAQSADLI YO‘NALTIRISH MASALASIDA TASNIFLASH ALGORITMLARINING QO‘LLANILISHI - Hamroyev A. Sh., (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  bilim  oluvchilarni  individual  xususiyatlari, qiziqishlari  va  o‘quv  faoliyati  natijalariga  asoslangan  holda  maqsadli  yo‘naltirish jarayonida  tasniflash  algoritmlaridan  foydalanish  masalalari  tahlil  qilinadi.  Ta’lim jarayonida  katta  hajmdagi  ma’lumotlarni  qayta  ishlash  va  o‘quvchilarning  bilim darajasini aniqlashda sun’iy intellekt hamda mashinani o‘qitish usullarining ahamiyati yoritilgan.  Tadqiqotda  tasniflash  algoritmlarining  asosiy  turlari,  ularning  ishlash prinsiplari va ta’lim tizimida qo‘llash imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Bilim oluvchilarni guruhlarga  ajratish  orqali  ularga  mos  ta’lim  yo‘nalishlarini  tavsiya  etish samaradorligini  oshirish  mumkinligi  asoslab  berilgan.  Natijalar  ta’lim  jarayonini shaxsga  yo‘naltirilgan  yondashuv  asosida  tashkil  etish  hamda  qaror  qabul  qilishni avtomatlashtirish imkonini beradi.