“ФЕРМЕР ХЎЖАЛИКЛАРИДА МАРКЕТИНГНИ БОШҚАРИШНИНГ АСОСИЙ ЙЎНАЛИШЛАРИ” - Рзаева Гульзира Камаловна, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Маркетинг  фермер  хўжаликлари  ривожланишида,  энг  аввало,  бозор жараёнлари таъсири, яъни рақобат муҳитини кучайтириши, бозорнинг қишлоқ хўжалиги  маҳсулотларига  тўйингалик  даражаси  билан  боғлик  муаммоларни қишлоқ хўжалиги маҳсулотларини етиштириш, айирбошлаш, тақсимлаш ва бу жараёнда юзага келаётган барча номутаносибликларга чек қўйиш йўли билан ҳал этишга йўналтирилган ишбилармонлик ва тадбиркорликни ташкил этиш ҳамда амалга ошириш воситаларини ишлаб чиқиш билан намоён бўлади. Шунинг учун иқтисодиётни  модернизациялаш  шароитида  фермер  хўжаликлари  фаолиятини мсамарали  ташкил  этиш  ва  ривожлантиришда  маркетингни  бошқариш услубларидан кенг фойдаланиш муҳим аҳамиятга эга.