MUOMALA ODOBINING GENDER FARQLANISH XUSUSIYATI - Nuriddinova Chexroza Shuxrat qizi,,; Baxtiyorava Fotima Sodiqovna,, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  muomala  odobining  gender  farqlanish xususiyatlari tahlil qilinadi. Jamiyatda erkaklar va ayollarning muloqot uslubi, nutq odobi,  tana  tili  va  bahs-munozaralarga  munosabatidagi  o‘ziga  xos  jihatlar  ko‘rib chiqiladi. Erkaklar odatda aniq va qat’iy nutq uslubini qo‘llashga moyil bo‘lsa, ayollar muloyimlik va hissiy ifodalarga e’tibor qaratadilar. Shuningdek, zamonaviy jamiyatda gender  stereotiplarining  o‘zgarishi  muloqot  madaniyatiga  qanday  ta’sir ko‘rsatayotgani haqida fikr yuritiladi. Ishbilarmonlik, ijtimoiy va shaxsiy muloqotda genderga oid xulq-atvor qoidalarining o‘zgarishi muloqot madaniyatini rivojlantirishga xizmat qilmoqda. Maqola gender asosida shakllangan muloqot madaniyatini chuqurroq anglash va muomala odobi bilan bog‘liq stereotiplarni tahlil qilishga yordam beradi.