ARAB TILI VA O’ZBEK TILIDAGI KO’PLIK QO’SHIMCHALARI:GRAMMATIK VA SEMANTIK TAHLIL. - Nuriddinova Chexroza Shuxrat qizi,; Baxtiyarova Fotimaxon Sodiqovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:Ushbu  maqolada  arab  va  o‘zbek  tillaridagi  ko‘plik  tushunchasi grammatik va semantik nuqtai nazardan tahlil etiladi. Arab tilidagi jam’ salim (to’g’ri ko‘plik) va jam’ taksir (siniq ko‘plik) shakllari, ularning jinsga bo‘linishi, shuningdek o‘zbek tilidagi -lar/-lar grammatik qo‘shimchasi va leksik-semantik takrorlash usullari solishtirma yondashuv asosida ko‘rib chiqiladi. Til o‘rganuvchilar uchun bu maqola ikki til tizimi orasidagi farqlarni anglash va taqqoslashda muhim nazariy asos bo‘lib xizmat qiladi.