INGLIZ TILIDAGI FRAZEOLOGIZMLARNING SEMANTIK VA STILISTIK XUSUSIYATLARI - Siddiqova Nozila Qaxramon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  ingliz  tilidagi  frazeologizmlar  (idiomalar)ning semantik  va  stilistik  tekshiruvlari  ko'rsatishda.  Frazeologik  birliklarning  shakl  va ma'naviy hayotidan o'ziga xosligi, nutqda ekspressivlik va obrazlilikni ta'minlashdagi roli  qutqariladi.  Shuningdek,  maqolada  frazeologizmlarning  turlari,  tajriba ma'lumotlari  o'zgarishi,  madaniy  va  tarixiy  omillar  bilan  bog'liq  semantik  asboblar hamjamiyatda qo'llab-quvvatlanadigan qo'shimchalar ilmiy misollar asosida yoritilad.