INGLIZ TILIDA METAFORALARNING PRAGMATIK AHAMIYATI - Siddiqova Nozila Qaxramon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ingliz  tilidagi  metaforalarning  pragmatik ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Metafora  nafaqat  badiiy  ifoda  vositasi,  balki  kundalik muloqot, siyosiy nutq, reklama, ommaviy axborot vositalari va ilmiy diskurslarda ham muhim  kommunikativ  strategiya  sifatida  namoyon  bo‘lishi  yoritiladi.  Maqolada kognitiv  lingvistika,  pragmatika  va  nutq  tahlili  doirasida  metaforalar  orqali  ma’no yaratish,  tinglovchiga  ta’sir  ko‘rsatish  va  ijtimoiy  kontekstni  shakllantirish mexanizmlari ko‘rib chiqiladi.