UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA INGLIZ TILI DARSLARIDA KOMMUNIKATIV YONDASHUVNING AHAMIYATI VA SAMARADORLIGI - Abdujalilova Malohat Mansur Qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  umumta’lim  maktablarida  ingliz  tili  o‘qitish  jarayonida kommunikativ  yondashuvdan  foydalanishning  nazariy  va  amaliy  asoslari,  uning o‘quvchilar  nutqiy  kompetensiyasini  shakllantirishdagi  o‘rni  hamda  o‘qituvchi  va o‘quvchi  o‘rtasidagi  hamkorlikka  ta’siri  tahlil  qilinadi.  Maqolada  interaktiv mashg‘ulotlar samaradorligi, motivatsiyani oshirish usullari va kommunikativ metodni milliy ta’lim tizimiga integratsiya qilish imkoniyatlari yoritilgan.