BOSHLANGʻICH SINFDA MATNLI IDROKINI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI. - Abera Sharopovna Qahhorova, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilarining  matnli idrokini  rivojlantirish  jarayonida  pedagogik  texnologiyalardan  foydalanishning nazariy va amaliy  jihatlari yoritilgan. Matn bilan ishlash, o‘quvchilarning mantiqiy tafakkuri, ijodiy fikrlash qobiliyati hamda nutqiy faoliyatini rivojlantirishda zamonaviy metod  va  texnologiyalarning  ahamiyati  ko‘rsatib  berilgan.  Shuningdek,  interfaol usullar,  multimedia  vositalari,  didaktik  o‘yinlar  va  innovatsion  yondashuvlarning samaradorligi  tahlil  qilingan.  Maqola  boshlang‘ich  ta’lim  jarayonida  matnni  ongli o‘qish  va  tushunish  ko‘nikmalarini  shakllantirishda  pedagogik  texnologiyalarning o‘rni hamda ularni qo‘llashning metodik tavsiyalari bilan boyitilgan.