QISHLOQ XO‘JALIGIDA INVESTITSION FOALIYATNI RIVOJLANTIRISH MEXANIZIMLARI - ELUBAEV ALLAYAR QUANISHBAEVICH (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA   Maqolada qishloq xo‘jaligida investitsion faoliyatni rivojlantirish mexanizmlari amaliy jihatdan tahlil qilinadi. O‘zbekiston qishloq xo‘jaligida so‘nggi yillarda olib borilayotgan islohotlar, xorijiy va mahalliy investitsiyalarni jalb qilish yo‘nalishlari, shuningdek,  davlat  tomonidan  yaratilayotgan  huquqiy  va  iqtisodiy  imtiyozlar yoritiladi.  Investitsion  jarayonlarda  zamonaviy  texnologiyalarni  tatbiq  etish,  ishlab chiqarishni  diversifikatsiya  qilish  va  xalqaro  hamkorlikni  kengaytirish  kabi mexanizmlar  alohida  o‘rin  tutadi.  Tadqiqotda  real  loyihalar  va  amaliy  natijalar misolida  investitsiyalarning  samaradorligi  ko‘rsatilib,  istiqboldagi  rivojlanish imkoniyatlari asoslab beriladi.