ИСТИҚБОЛЛИ ТАДБИРКОРЛАРГА — ТАЪЛИМ ВА МИКРОКРЕДИТЛАР АЖРАТИШ - Ережепов Қууанышбай Жиенбай улы, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ўзбекистонда тадбиркорларга  оид  давлат  сиёсатини  янги  босқичга  олиб чиқиш,  тадбиркорларга  инновацион  таълим  бериш  ҳамда  кичик бизнес ва хусусий  тадбиркорлигини  ривожлантириш  буйича  бирқанча ислоҳатлар  амалга  оширилган.  Ҳусусан  2025  йил  20  август  куни  Узбекистон Республикаси Президенти Ш.М.Мирзиёевнинг тадбиркорлар билан бўлган очиқ мулоқотида  давлатимизда  тадбиркорлик  фаолиятини  кенгайтириш  ва  янги лойиҳаларни  амалга  ошириш  учун  янада  қулай  шароитлар  яратиш, тадбиркорликни  ривожлантиришга  тўсиқ  бўлаётган  муаммоларни  бартараф этиш бўйича муҳим ташаббусларни илгари суриш бўйича топшириқлар берган. Ўзбекистонда тадбиркорларга  оид  давлат  сиёсатини  янги  босқичга  олиб чиқиш,  тадбиркорларга  инновацион  таълим  бериш  ҳамда  кичик бизнес ва хусусий  тадбиркорлигини  ривожлантириш  буйича  бирқанча ислоҳатлар  амалга  оширилган.  Ҳусусан  2025  йил  20  август  куни  Узбекистон Республикаси Президенти Ш.М.Мирзиёевнинг тадбиркорлар билан бўлган очиқ мулоқотида  давлатимизда  тадбиркорлик  фаолиятини  кенгайтириш  ва  янги лойиҳаларни  амалга  ошириш  учун  янада  қулай  шароитлар  яратиш, тадбиркорликни  ривожлантиришга  тўсиқ  бўлаётган  муаммоларни  бартараф этиш бўйича муҳим ташаббусларни илгари суриш бўйича топшириқлар берган.