LOGORITMIKA MASHG‘ULOTLARINING BOLALAR NUTQINI RIVOJLANTIRISHDAGI O‘RNI VA AHAMIYATI - Xaliyarova Zilola Muxitdin qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada logoritmika mashg‘ulotlarining maktabgacha yoshdagi bolalar nutqini  rivojlantirishdagi  ahamiyati  yoritiladi.  Logoritmika  –  musiqiy-ritmik harakatlar,  qo‘shiqlar,  she’rlar  va  o‘yinlar  orqali  nutq  faoliyatini  faollashtirishga xizmat  qiluvchi  maxsus  metodik  yo‘nalish  hisoblanadi.  Maqolada  logoritmikaning bolalarda  talaffuz,  ritm,  ohangdorlik,  so‘z  boyligini  oshirish,  diqqat  va  xotirani mustahkamlashdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, nutqida turli nuqsonlar bo‘lgan bolalar  bilan  olib  boriladigan  logoritmik  mashg‘ulotlarning  samarali  jihatlari  ham ochib beriladi.