TARBIYACHILARDA KREATIVLIKNI SHAKLLANTIRISHNING INNOVATSION YONDASHUVLARI - Nurmatova Nargiza, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  maktabgacha  ta’lim  tashkilotlarida tarbiyachilarda  kreativlikni  shakllantirishning  nazariy  asoslari  va  amaliy  yo‘llari yoritilgan.  Kreativlik  tushunchasining  pedagogik  jarayondagi  o‘rni,  tarbiyachining kasbiy faoliyatida uning ahamiyati hamda bolalarda ijodiy tafakkurni rivojlantirishdagi roli  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  STEAM-ta’lim,  Montessori  metodikasi,  interfaol metodlar  va  raqamli  texnologiyalar  kabi  innovatsion  yondashuvlarning  afzalliklari ko‘rsatib  berilgan.  Maqola  tarbiyachilarning  shaxsiy  fazilatlari  va  kreativ kompetensiyalarini rivojlantirishning dolzarbligini asoslaydi.