KICHIK BIZNESDA KREDIT OLISHNING AFZALLIKLARI - Nagmetova Kamila Abdulloyevna; Dariyabaeva Ziyada (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Kichik biznesda kredit olishning afzalliklari haqidagi tushunchani yanada batafsilroq va kengroq yoritish maqsadida quyidagi fikrlarni keltirish mumkin. Bugungi  kunda  kichik  kompaniyalar  iqtisodiy  o‘sish  va  ijtimoiy  barqarorlikning ajralmas qismi hisoblanadi. Ularning faoliyatini qo‘llab-quvvatlashda kredit resurslari muhim  rol  o‘ynaydi.  Kredit  mablag‘lari  kichik  tadbirkorlarga  o‘z  bizneslarini rivojlantirish  uchun  zarur  bo‘lgan  moliyaviy  imkoniyatlarni  taqdim  etadi.  Bu imkoniyatlar esa ko‘p jihatdan biznesning tezkor o‘sishi, yangi imkoniyatlar ochilishi va bozordagi mavjud raqobatchilar bilan raqobatlashishda yordam beradi.