TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA O‘QUVCHILARGA RANG VA SHAKL UYG‘UNLIGINI O‘RGATISH ORQALI ESTETIK IDROKNI RIVOJLANTIRISH - Yuldasheva Baxtiyorxon Jummavoy qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Maqolada umum ta’lim maktablarida tasviriy san’at darslarining ahamiyati, rang va shakl uyg‘unligini o‘rgatishning estetik tarbiyadagi o‘rni hamda o‘quvchilarda  estetik  idrokni  rivojlantirish  metodlari  ilmiy  tahlil  qilinadi.  Rang  va shakl uyg‘unligi o‘quvchilarda nafaqat ijodiy qobiliyatni, balki badiiy tafakkurni ham shakllantirishda muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi.