KITOBXONLIK-KREATIV TAFAKKURNI SHAKLLANTIRISHNING ASOSIY MANBAI - Shokirova Dilnoza Ubaydulloyevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: kitobxonlik – kreativ tafakkurni shakllantirishning asosiy manbasi sifatida  muhim  ahamiyatga  ega.  Kitob  o‘qish  insonning  mantiqiy  fikrlash,  ijodiy yondashuv  va  yangi  g‘oyalarni  ishlab  chiqish  qobiliyatini  rivojlantiradi.  Turli janrlardagi  adabiyotlar,  ilmiy  va  badiiy  kitoblar  o‘quvchining  dunyoqarashi  va fikrlash  doirasini  kengaytiradi.  Shu  bilan  birga,  muntazam  kitobxonlik  o‘ziga  xos ijtimoiy-madaniy  ko‘nikmalarni  shakllantirish,  tafakkur  yuksaltirish  va  yangi innovatsiyalar yaratishda asos bo‘lib xizmat qiladi.