KORRUPSIYAGA QARSHI KURASHNING DOLZARB MUAMMOLARI - Bozorova Sevara Namoz qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Korrupsiya  davlat  boshqaruvi  va  iqtisodiyotning  rivojlanishiga  salbiy  ta’sir ko‘rsatadigan  jiddiy  muammolardan  biridir.  Ushbu  maqolada  korrupsiyaga  qarshi kurashda  dolzarb  bo‘lgan  muammolar,  ular  sabab  bo‘layotgan  salbiy  oqibatlar  va samarali  yechimlar  muhokama  qilinadi.    Ushbu  tahlillar  orqali  jamiyatda  halollik madaniyatini  rivojlantirish  va  shaffof  boshqaruvni  ta’minlashning  dolzarbligi yoritiladi.