TA’LIMDA SUN’IY INTELLEKT - Ishmamatova Adiba Kenja qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sun’iy intellektini ta’limda qoʻllashning ijobiy va salbiy oqibatlari koʻrib chiqamiz. Sun'iy intellektning ijobiy tomonlariga keladigan boʻlsak, u inson xatosini va xavfni kamaytiradi, odamlar dan farqli ravishda tanaffuslar va yangilanishlarni talab qilmaydi, takroriy ishlarni bajaradi, tezroq qaror qabul qiladi, kundalik ilovalar, xavfli vaziyatlarda asqotadi, ta'limni shaxsiylashishiga olib keladi.