VARAXSHA DEVORLARIDAN O‘QILGAN TARIX - Gafurova Kamola Mirsaliyevna; Ikromova Gulhayo Zayniddin qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Varaxsha  yodgorligi  tarixi,  Buxorxudotlar davrida  qanday  mavqega  erishganligi  va  madaniyatning  gullay  boshlashi, yodgorlikdagi devoriy  suratlar, ularning o‘rganilishi, O‘zbekiston  arxeologiyasi va madaniyatidagi o‘rni haqida ma’lumot berilgan.