INGLIZ TILIDA PARONIMLARNING QO‘LLANILISH XUSUSIYATLARI - Turg'unboyeva Feruza Shuxrat qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ingliz  tilidagi  paronimlarning  o‘ziga  xos xususiyatlari, ularning nutqiy qo‘llanishidagi muammolar va tarjima jarayonida yuzaga keladigan  qiyinchiliklar  tahlil  qilinadi.  Paronimlar  shakl  jihatidan  o‘xshash,  biroq ma’noda farq qiluvchi so‘zlardir. Ingliz tilidagi paronimlar ko‘pincha o‘quvchilar va tarjimonlar uchun qiyinchilik tug‘diradi, chunki ular noto‘g‘ri qo‘llanilganda nutqiy xatolik yuzaga keladi.