INGLIZ TILIDA LINGVOKULTUROLOGIK BIRLIKLARNING QO‘LLANILISHI - Turg'unboyeva Feruza Shuxrat qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ingliz  tilida  lingvokulturologik  birliklarning mazmuni,  ularning  qo‘llanilish  xususiyatlari  va  tarjimada  yuzaga  keladigan muammolar yoritiladi. Lingvokulturologik birliklar tilda xalqning tarixiy tajribasi, urf-odatlari, an’analari va dunyoqarashini aks ettiruvchi muhim vositalardan biri sifatida namoyon bo‘ladi. Ularning qo‘llanilishi o‘ziga xos pragmatik maqsadlarga ega bo‘lib, badiiy asarlar, publitsistik matnlar va kundalik nutqda alohida o‘rin tutadi.