OTA ISHTIROKINING ERTA BOLALIK DAVRIDA KOGNITIV RIVOJLANISHGA TA’SIRI. - Haydarova Oyto‘xta Xayrullo qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mazkur  maqolada  erta  bolalik  davrida  ota  ishtirokining  bolalar  kognitiv rivojlanishiga ta’siri psixologik nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqotda ota bilan o‘zaro muloqot, birgalikdagi o‘yin faoliyati, emotsional qo‘llab-quvvatlash va tarbiya uslublarining  bolaning  nutq  rivoji,  tafakkur  jarayonlari,  diqqat  va  xotira ko‘rsatkichlariga ta’siri o‘rganiladi. Nazariy tahlil asosida ota ishtiroki bolada ijtimoiy-kognitiv kompetensiyalarni shakllantirishda muhim omil ekani asoslab beriladi.