OTLARDA ASEPTIK PODODERMATITLARNI DAVOLASH VA OLDINI OLISHNI TAKOMILLASHTIRISH - Eshquvvatov Xonkeldi Hasanovich,; Tursunov Azizjon Raxmatilloyevich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  otlarda  keng  tarqalgan  tuyoq  kasalliklaridan biri  bo‘lgan  aseptik  pododermatitlarning  etiologiyasi,  patogenezi,  klinik  kechishi, davolash  va  oldini  olish  masalalari  ilmiy  adabiyotlar  asosida  tahlil  qilingan. Adabiyotlar  sharhi  natijalariga  ko‘ra,  kasallik  rivojlanishida  tuyoqqa  tushadigan ortiqcha  mexanik  yuklama,  noto‘g‘ri  parvarish  va  podkovalash  hamda  saqlash sharoitlarining  nomukammalligi  muhim  ahamiyatga  ega  ekanligi  aniqlangan. Tadqiqotlarda aseptik pododermatitlarni davolashda kompleks yondashuvning yuqori samaradorligi  qayd  etilgan.  Olingan  natijalar  kasallikni  davolash  va  oldini  olish usullarini ilmiy asosda takomillashtirish imkonini beradi.