ZAMONAVIY JAMIYATDA TUSHKUNLIK MUAMMOSI: PROFILAKTIKA VA PSIXOLOGIK KORREKSIYA USULLARI - Nomozova Roziya Omonovna,; Baxtiyorova Shahzoda, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada zamonaviy jamiyatda keng tarqalgan tushkunlik (depressiv holatlar) muammosi psixologik va ijtimoiy nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Tushkunlikning kelib chiqish sabablari, namoyon bo‘lish shakllari, shaxs va jamiyat hayotiga  ko‘rsatadigan  salbiy  ta’siri  yoritiladi.  Shuningdek,  tushkunlikning  oldini olishga qaratilgan profilaktik chora-tadbirlar hamda psixologik korreksiya usullarining samaradorligi  asoslab  beriladi.  Maqolada  individual  va  guruhiy  psixokorreksiya, kognitiv-xulq-atvoriy yondashuv, stressni boshqarish va ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash mexanizmlarining  ahamiyati  ochib  berilgan.  Tadqiqot  natijalari  tushkunlik muammosini kamaytirish va shaxs ruhiy salomatligini mustahkamlashga xizmat qiladi.