HARBIY-AMALIY SPORT TURLARI ORQALI CHAQIRIQQACHA YOSHLARNING FUNKSIONAL TAYYORGARLIGINI OSHIRISH. - Umarov Ismoiljon Olimjonovich,; Jumaboyev Doniyorjon Gʻiyosiddin oʻgʻli,; Turdiqulov Abdumansur Muhammadjon oʻgʻli, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTTATSIYA  Ushbu  maqola  harbiy-amaliy  sport  turlari  orqali  chaqiriqqacha  yoshlarning funksional  tayyorgarligini  oshirish  masalalariga  bag‘ishlangan.  Maqolada  sportning harbiy  tayyorgarlikdagi  ahamiyati,  jismoniy  faollik  va  funksional  ko‘rsatkichlarni yaxshilash  usullari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  turli  harbiy-amaliy  sport  turlarining yoshlarning  chidamlilik,  tezkorlik,  kuch  va  koordinatsiya  kabi  asosiy  fizikal ko‘rsatkichlariga  ta’siri  ilmiy  jihatdan  ko‘rib  chiqilgan.  Tadqiqot  natijalari chaqiriqqacha yoshlarni kompleks jismoniy tayyorgarlik dasturlariga jalb qilishning samarali yo‘llarini aniqlashga yordam beradi. Maqola ma’naviy-axloqiy va pedagogik nuqtai nazardan ham yoshlarni harbiy-vatanparvarlik ruhida tarbiyalashga qaratilgan tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.