HARBIY-AMALIY SPORT TURLARI ORQALI CHAQIRIQQACHA YOSHLARNING FUNKSIONAL TAYYORGARLIGINI OSHIRISH. - Umarov Ismoiljon Olimjonovich,; Jumaboyev Doniyorjon Gʻiyosiddin oʻgʻli,; Turdiqulov Abdumansur Muhammadjon oʻgʻli, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTTATSIYA Ushbu  maqola  jismoniy  tayyorgarlik  orqali  chaqiriqqacha  yoshlar  va  talabalar orasida intizom va mas’uliyatni shakllantirish masalalariga bag‘ishlangan. Maqolada jismoniy faoliyatning shaxsning psixologik va ijtimoiy fazilatlarini rivojlantirishdagi roli, shuningdek, intizom va mas’uliyat ko‘nikmalarini mustahkamlash mexanizmlari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, tizimli jismoniy mashg‘ulotlar yoshlarning  o‘zini  boshqarish  qobiliyatini  oshirish,  vazifalarni  bajarishdagi mas’uliyatni  kuchaytirish  va  jamoaviy  hamkorlik  ko‘nikmalarini  rivojlantirishga sezilarli ta’sir qiladi. Maqola jismoniy tarbiya va pedagogik metodik yondashuvlarni uyg‘unlashtirish  orqali  intizom  va  mas’uliyatni  shakllantirishning  ilmiy  asoslarini ko‘rsatadi.