YANGI OʻZBEKISTON TARAQQIYOTIDA TINCHLIK VA BARQARORLIKNI MUSTAHKAMLASHDA OʻSIB KELAYOTGAN YOSH AVLODNI VA TALABALARNI OʻRNI VA ROLI - Alijonov Bahtiyor Xoshimovich,; Ibragimov Lazizbek Umidjon oʻgʻli,; Xamdavom Javoxir Anvarjon oʻgʻli,; Azizjonov Diyorbek Kamoldin oʻgʻli, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  Yangi  O‘zbekiston  taraqqiyotida  tinchlik  va  barqarorlikni mustahkamlashda  yosh  avlod  va  talabalar  faolligining  ahamiyatini  tadqiq  etadi. Zamonaviy jamiyatda yoshlar ijtimoiy, ma’naviy va madaniy sohalarda yetakchi kuch sifatida namoyon bo‘lib, milliy qadriyatlarni rivojlantirish, fuqarolik faolligini oshirish va innovatsion loyihalarda ishtirok etishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada yoshlar va talabalar orasida vatanparvarlik ruhini shakllantirish, ularning ijtimoiy mas’uliyatini oshirish  va  barqaror  taraqqiyot  strategiyalariga  hissa  qo‘shishning  pedagogik  va psixologik  jihatlari  yoritilgan.  Tadqiqot  natijalari  shuni  ko‘rsatadiki,  yoshlarning jamiyatdagi faol ishtiroki tinchlikni saqlash, ijtimoiy barqarorlikni ta’minlash va Yangi O‘zbekistonning  milliy  va  iqtisodiy  maqsadlariga  erishishda  asosiy  omillardan  biri hisoblanadi.