O’ZBEKISTONDA FINTEX BOZORI VA UNING SAMARADORLIGINI OSHIRISH YO’LLARI - Gulmurodov Bekzod Norbek o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur  maqolada O‘zbekistonda fintex bozori rivojlanishining hozirgi  holati,  uning  iqtisodiyotdagi  o‘rni  hamda  samaradorligini  oshirish  omillari tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  raqamli  texnologiyalarni  moliya  sohasiga  joriy  etish jarayonlari,  elektron  to‘lov  tizimlari,  mobil  banking,  blokcheyn  va  startap ekotizimining  rivojlanish  tendensiyalari  ko‘rib  chiqiladi.  Tadqiqot  davomida  fintex xizmatlarining aholiga qulayligi, moliyaviy inklyuziyani kengaytirishdagi ahamiyati hamda bank tizimi raqobatbardoshligini oshirishdagi roli asoslab beriladi. Maqolada fintex  bozorining  samaradorligini  oshirish  bo‘yicha  me’yoriy-huquqiy  bazani takomillashtirish,  innovatsion  infratuzilmani  rivojlantirish  va  investitsion  muhitni yaxshilashga qaratilgan takliflar ishlab chiqilgan.