PSIXOTROP VOSITALAR: TIBBIY ZARURAT, FARMAKOLOGIK TA’SIR MEXANIZMI VA JAMIYAT SALOMATLIGIGA TA’SIRI - Mamajonov Alisher, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  psixotrop  vositalarning  farmakologik xususiyatlari,  ularning  markaziy  asab  tizimiga  ta’sir  mexanizmi  hamda  zamonaviy tibbiyotdagi  oʻrni  ilmiy  nuqtai  nazardan  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  psixotrop preparatlarning ijobiy va salbiy jihatlari, qaramlik xavfi, nojoʻya ta’sirlari hamda ularni nazorat qilishning xalqaro-huquqiy asoslari yoritiladi. Maqola psixotrop vosital