TIJORAT BANKLARIDA KREDIT SIYOSATINI TAKOMILLASHTIRISH VA KREDITLASH MEXANIZMLARINI RIVOJLANTIRISH (“O‘ZSANOATQURILISHBANK” ATB AMALIYOTI ASOSIDA) - Ne'matov Sardor Ahror o'g'li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Tijorat  banklarining  kredit  siyosati  bank  faoliyatining  eng  muhim yo‘nalishlaridan biri bo‘lib, u kreditlash jarayonini samarali tashkil etish, moliyaviy barqarorlikni ta’minlash va kredit risklarini minimallashtirishga xizmat qiladi. Mazkur mavzuda tijorat banklarining kredit siyosati va kreditlash amaliyotini takomillashtirish masalalari  O‘zsanoatqurilishbank  ATB  faoliyati  misolida  o‘rganilgan.Tadqiqot davomida bank kredit siyosatining mazmuni, asosiy tamoyillari hamda kredit portfelini shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Kredit siyosati bankning daromadliligini oshirish bilan bir qatorda, kredit risklarini boshqarish, kreditlash shartlarini belgilash va  monitoring  tizimini  samarali  yo‘lga  qo‘yishda  muhim  omil  hisoblanadi.  Shu jihatdan bank tomonidan ishlab chiqilgan kredit siyosatining amaliyotdagi qo‘llanilishi alohida e’tiborga loyiqdir.