RAQAMLI PEDAGOGIKA: TIL O‘RGANISHDA SUN’IY INTELLEKT VA MOBIL ILOVALARNING SAMARADORLIGI (ANDIJON TALABALARI MISOLIDA) - Ergashev Shoxrux, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Ushbu  tadqiqot  ishi  zamonaviy  oliy  ta’lim  tizimida  raqamli  transformatsiya jarayonlari,  xususan,  xorijiy  tillarni  o‘qitishda  sun’iy  intellekt  (AI)  va  mobil ilovalarning o‘rni va samaradorligini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Maqolada Andijon iqtisodiyot  va  pedagogika  universiteti  talabalari  misolida  raqamli  vositalarning lingvistik kompetensiyalarni shakllantirishdagi metodik imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot  davomida  mikro-ta’lim  (micro-learning),  gamifikatsiya  va  adaptiv  ta’lim tamoyillarining  talabalar  motivatsiyasiga  ta’siri  nazariy  jihatdan  asoslanadi. Shuningdek, maqolada an’anaviy ta’limni raqamli vositalar bilan uyg‘unlashtirishning (Blended Learning) istiqbollari va yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan kognitiv to‘siqlar bayon etilgan.