XOR SAN’ATIDA AKAPELLA JANRINING AHAMIYATI - Masdaminov Vaslidin, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya                 Mazkur  maqolada  xor  san’atida  akapella  janrining  tarixiy  shakllanishi, musiqiy-nazariy  asoslari,  ijrochilik  xususiyatlari  va  pedagogik  ahamiyati  keng qamrovda  tahlil  qilinadi.  Yevropa  uyg‘onish  davridan  boshlab  zamonaviy  xor ijodiyotigacha  bo‘lgan  jarayon  yoritilib,  akapella  ijroning  polifonik  tafakkur, intonatsion barqarorlik va jamoaviy uyg‘unlikni shakllantirishdagi roli ilmiy asosda izohlanadi.