ICHKI QULOQ KASALLIKLARI: ETIOLOGIYA, PATOGENEZ, DIAGNOSTIKA VA DAVOLASH USULLARI - Xolmirzayev Akmaljon, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada ichki quloq kasalliklarining etiologiyasi, patogenezi,  klinik  belgilari,  zamonaviy  diagnostika  usullari  hamda  davolash tamoyillari  keng  yoritilgan.  Ichki  quloq  inson  organizmida  muvozanat  va  eshitish funksiyasini  ta’minlovchi  murakkab  anatomik  tuzilma  bo‘lib,  uning  patologiyalari bemorning hayot sifatini sezilarli darajada pasaytiradi. Maqolada labirintit, Meniere kasalligi,  sensorinevral  eshitish  pasayishi  kabi  kasalliklarning  rivojlanish mexanizmlari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  zamonaviy  audiologik  tekshiruvlar, vestibulyar  diagnostika  hamda  konservativ  va  jarrohlik  davolash  usullari  ko‘rib chiqiladi.  Tadqiqot  natijalari  ichki  quloq  kasalliklarini  erta  aniqlash  va  samarali davolash muhimligini ko‘rsatadi.