DUAL TA’LIM TIZIMINING RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI - Smaylova Aziza Sirg‘abay qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Bugungi globallashuv davrida har bir davlatning iqtisodiy qudrati, avvalo, uning inson kapitaliga bog‘liq. Zamonaviy texnologiyalar, raqamli iqtisodiyot va sanoatning yangi  bosqichi  shuni  ko‘rsatmoqdaki,  mehnat  bozori  endi  shunchaki  diplomga  ega emas,  balki  amaliy  ko‘nikmaga  ega,  mustaqil  fikrlay  oladigan,  tez  moslashuvchan mutaxassislarni  talab  qilmoqda.  Shu  jihatdan  dual  ta’lim  tizimi  zamonaviy  kadrlar tayyorlashning eng samarali mexanizmlaridan biri sifatida e’tirof etilmoqda. Bugungi kunda O‘zbekistonda ta’lim tizimini tubdan isloh qilish, uni iqtisodiyot bilan  uzviy  bog‘lash,  yoshlarni  ish  bilan  ta’minlash  masalalari  davlat  siyosatining ustuvor yo‘nalishiga aylangan. Dual ta’lim aynan shu maqsadlarga xizmat qiluvchi innovatsion modeldir.