DAVLAT MOLIYA SIYOSATINING STRATEGIK VA TAKTIK YO‘NALISHLARI: ZAMONAVIY YONDASHUVLAR VA O‘ZBEKISTON TAJRIBASI - Ma’mirjonova Surayyo Oybek qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bozor munosabatlari sharoitida davlat moliya siyosatining  o‘rni  va  ahamiyati  tizimli  tahlil  qilingan.  Moliya  siyosatining  uzoq muddatli  (strategik)  va  qisqa  muddatli  (taktik)  maqsadlari  o‘rtasidagi  bog‘liqlik, ularning  iqtisodiy  barqarorlikni  ta’minlashdagi  mexanizmlari  o‘rganilgan. Shuningdek,  O‘zbekiston  Respublikasining  «O‘zbekiston  –  2030»  strategiyasi doirasidagi moliyaviy islohotlar, byudjet-soliq siyosatining samaradorligi va raqamli moliya tizimiga o‘tish masalalari batafsil yoritilgan.