ADIBA VA ADABIYOTSHUNOS MULOQOTI: ZULFIYA SHE’RIYATI SHARAFIDDINOV TADQIQOTLARIDA - Foziljonova Yorqinoy Ubaydullo qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya   Mazkur  maqolada  Ozod  Sharafiddinovning  Zulfiya  ijodiga  bag‘ishlangan adabiy-tanqidiy  qarashlari  ilmiy  tahlil  etiladi.  Sharafiddinovning  shoira  merosiga yondashuvi,  uning  lirikasini  ruhiy-estetik  qatlamlar  orqali  talqin  qilish  uslubi,  ayol ijodkorning ma’naviy olamiga bergan bahosi hamda Zulfiya poetik dunyosini milliy ruh  bilan  uyg‘un  holda  sharhlash  tamoyillari  yoritiladi.  Maqolada  tanqidchi kuzatuvlarining poetik mezonlari, Zulfiyaning obrazlar tizimini talqin etishdagi o‘ziga xos  metodlari  hamda  ikki  ijodkor  o‘rtasidagi  ma’naviy-ijodiy  yaqinlikning adabiyotshunoslikdagi ahamiyati tahliliy yondashuv asosida ochib beriladi.